top of page
Search

Ravintola Talviteloille

Jekku ry:n kulttuurikeskuksen ja kesäravintolan päättäjäisiä juhlistettiin loppuunmyydyllä keikalla.

Päättäjäisissä 11.9. esiintyi Antti Autio


Ravintola Tiilitehdas aloitti toimintansa Jokelan Tiilitehtaalla 19.6.2021. Jekku Ry:n tuottaman hankkeen tavoitteena oli aktivoida vanha tiilitehdas kuntalaisten käyttöön sekä elävöittää kylämme kulttuurielämää.


Kesän aikana Ravintola Tiilitehtaalla esiintyi yhteensä 21 erilaista elävän kulttuurin artistia, puhujaa ja taiteilijaa. Tiilitehtaalla järjestetyn Jokelan Närkästysjuhlat-festivaalin esiintyjät mukaan laskettuna esiintyjiä oli yli kolmekymmentä.

Tiilitehtaalla järjestettiin kesän aikana myös yhteensä kahdeksan kuvataiteilijan yhteisnäyttely. Kaikki näyttelyn taiteilijat osallistuivat myös tiilitehtaan taidepäivään, jossa yleisöllä oli mahdollisuus tavata taiteilijoita. Kulttuurituottaja Kaarle Ranta haastatteli taiteilijat tiilitehtaan esiintymislavalla.


Kaarle Ranta haastattelee. Taiteilijat Sirpa Verkka(vas) sekä Riitta Rantalainen.


Toukokuussa 2021 Ravintola Tiilitehtaasta uutisoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa. Kulttuurikeskus sai heti Jokelasta ja lähialueilta positiivisen vastaanoton. Viimeistään avajaispäivä näytti, että sana uudesta kulttuuripaikasta oli kiirinyt myös kuntarajojen yli. Kävijöitä ja asiakkaita riitti koko kesäksi ja kulttuurikeskuksen suosio yllätti tekijänsä kerta toisensa jälkeen. Tiilitehdas sai kesän aikana mukavasti mediahuomiota myös Helsingin Sanomilta ja Ilta-Lehdeltä.


Tiilitehtaan keikat, brunssit ja burgerit myytiin useampana viikkona loppuun. Järjestimme kesän aikana kiinnostavia taidenäyttelyitä ja hauskaa ohjelmaa monen ikäisille ja koko hankkeen voidaan todeta olleen menestys. Jekku ry kiittää kaikkia asiakkaita, avuliaita kyläläisiä sekä yhteistyökumppaneita.


Kiitos Tuusulan Kunta, Tuusulan Tilakeskus sekä Tuusulan Museot kaikesta avusta ja positiivisesta suhtautumisesta. Kiitos Tuusulan Kulttuuripalvelut yhteistyöstä ja kannustuksesta.


Kiitos Rautajokelalle loistavasta palvelusta. Kiitos Reijo Rantakari ja JoKa-Teatteri kamojen lainasta ja tsempistä. Kiitos Kalevi Välimäki uusista työkaluista. Erityisesti mieleen ovat jääneet Kalevin kannustavat sanat avajaisviikon rakennustalkoissa: "Muistakaa ettei yksikään projekti ole valmistunut ilman sitä viimeistä iltaa kun tehdään aamuun asti hommia."

Lausahdus piti tämänkin hankkeen kohdalla paikkansa.


Kiitos Lampirock ry ja Riku Rantakari.


Kiitos Lammaskallion Audio: Åke Petman, Valtteri Väänänen sekä Jukka Heikkilä!


Kiitos kaikki esiintyjät, bändit ja taiteilijat! Olitte upeita!


Jokelan kulttuuritoiminta elää vahvaa nousukautta ja sen myötä myös koko Jokela on heräämässä uuteen loistoon. Haluamme kannustaa kaikkia paikallisia aktiiveja järjestämään mielenkiintoista ohjelmaa Jokelassa ja Jokelan Tiilitehtaalla. Tehdään yhdessä Jokelasta jännittävä ja mielekäs paikka asua ja elää.


Sambakoulu Império do Papagaio esiintyi kulttuurikeskuksen avajaisissa 19.6.2021.


Ravintola Tiilitehtaan kauden päättääjäisiä vietettiin 11.9.2021. Päättäjäisissä esiintyi Antti Autio ja oli todella palkitsevaa päättää kausi loppuunmyytyyn keikkaan.Toivottavasti näemme taas ensi kesänä!
33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page